Egy culé naplója

We all live in a yellow submarine! - előzetes(ek): FC Barcelona - Villarreal CF

2015. január 31. - fehertamas

454434362_0_standard_730_0.jpgA téli kupaszezon különleges jellegzetessége, hogy hármasával jönnek a meccsek. Először az Elche, aztán az Atletico, most a Villarreal. A bajnokságban egyszer, majd a kupában kétszer találkozott a Barcelona az említett csapatokkal, most a Sárga Tengeralattjárón a sor... háromszor kell elsüllyeszteni. 

A Villarreal a spanyol bajnokság szimpatikusabb felébe tartozik, éppen olyan szépen építkező csapat, mint a Vallecano. A vallecasiakhoz hasonlóan a sárgák is bátran vállalják a támadójátékot, ezzel pedig tavaly és idén is becsületre méltó eredményeket értek el. A Villarreal az előző szezonban került fel újra az első osztályba, miután egy évig nagyon nagy meglepetésre a másodosztályban sínylődtek. Pedig 2011-ben még BL-ben is játszhattak. Az új edző, Marcelino érkezésével azonban helyre állt a rend, újra a Primerában focizhattak, s olyan jól teljesítettek, hogy a friss szezon kezdetére már az Európa liga csoportkörében találhatták magukat. Jó teljesítményüknek hála tovább is jutottak csoportjukból, emellett pedig a bajnokságban és a Spanyol Király-kupában is nagyon jól játszottak, előbbiben a hatodik helyen tanyáznak, utóbbiban pedig épp most érték el az elődöntőket, ahol mit ad isten, épp a Barcelonával játszanak. 

Ám mindezek előtt a La Ligában randizhat a két csapat, méghozzá most vasárnap. A szezon első felében a Barcelona győzedelmeskedett a sárgák hazai pályáján, egy kései Sandro góllal. Akkoriban a kirakó még korántsem volt összeálló félben, a keret is hiányos volt, ehhez mérten a győzelem is nehéz. Annak a meccsnek az értékelőjét ide kattintva érhetitek el. Most a Camp Nouban találkozhat a két fél, s ugyan a Barcelona remek formát ütött meg mostanság, azért nem kell feltétlenül gólzáport várni (bár nem zárom ki a lehetőségét), ugyanis a Sárga tengeralattjáró már 18 meccse veretlen, utoljára a Zürich verte az EL-ben. A hazai pálya azonban biztos nagy löketet a Barcelonának, főleg így az Atletico kigolyózása után, a három pont meg amúgy is kötelező, ha tartani akarja a lépést a bajnoki hajrában.

A kupacsata már pikánsabbnak ígérkezhet. A Villarreal nyilvánvalóan égni fog a vágytól, hogy borsot törjön a sorozat egyeduralkodóvá előlépett tagjának orra alá, de a kupa már csak egy karnyújtásnyira, ráadásul az odavágó a Camp Nouban lesz, ahol ha jól megszórja a Barcelona ellenfelét, akár már le is rendezheti a továbbjutás kérdését. A sárgák reális ambíciója a tisztes helytállás lehet, a katalánok útja a Király-kupa irányába már-már kikövezett. 

Két jó formában lévő csapat találkozik tehát egy hármas meccssorozat keretében, a Barcelona azonban minden szempontból ellenfele felé tornyosul, még ha a Villarreal átlagban szépen is teljesít. Egy időre azonban visszatérő vendég lesz a Blaugrana abban a bizonyos Sárga tengeralattjáróban, énekelhetik a régi Beatles-nótát, de aztán tovább kell lépni, mert ha minden jól megy három léket kap a tengerjáró és várhatóan elsüllyed. barca.jpg

Ja és, érdemes lesz figyelni mostanság a Facebook oldalt, mert az 1000 kedvelő elérésének alkalmából egy izgalmas nyereményjátékra nevezhet minden kedves olvasó! 

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr577122491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása