Egy culé naplója

Összefoglaló: Spanyolország királyai - FC Barcelona - Athletic Bilbao 3-1

2015. május 30. - fehertamas

head_3.pngSpanyol Király-kupa győztes az FC Barcelona! Az Athletic Bilbao együttesét gyűrték le a fináléban, miután szinte tökéletes eredményekkel, a sorozat minden meccsét megnyerve, tökéletes szériával jutott oda. 

A bilbaói szurkolóktól félig vöröslő Camp Nou furcsa látvány volt, de a katalánok nem illetődtek meg ettől, hiszen az első perctől magukhoz ragadták a kontrollt, helyzetről helyzetre haladtak, már korán megszerezhették volna az első találatot. Pontosan 20 percet kellett várna erre, majd átélhettük az egyik olyan Messi-féle géniusz pillanatot, amit valószínűleg 10-20 év múlva gyakran elővesznek. 5 embert lecselezve behúzott a tizenhatoson belülre, és lőtt parádés gólt. 

Az összképen sokat nem változtatott Messi zseni pillanata, ugyanis továbbra is kontrolláltak a "vendégek" (papíron a Bilbao volt a pályaválasztó hazai együttes) és helyzetet helyzetre dolgoztak ki. Miután sikerült vagy hármat kihagyni belőlük, Neymar a 37. percben lőtt gólt egy zseniális csapat összjáték után. Az első félidőben ezzel már félig zsebben volt a trófea. 

A második játékrészben vissza vett a Barcelona, az idei szezonban nem egyedülálló módon, hosszú percek teltek el komolyabb gólszerzési lehetőség nélkül, a 74. percben azonban Messi véglegesen megpecsételte a kupa sorsát, miután Alves gólpasszából újabb gólt lőtt. Nem volt már jelentősége így már Inaki Williams szépítő fejesgóljának, SPANYOL KIRÁLY-KUPA GYŐZTES AZ FC BARCELONA! 1_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr257505900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PECA 2015.05.31. 09:38:13

Szép volt Fiúk! Egy kis pihi aztán irány Berlin és ott a BL fináléban ugyanilyen motiváltan, ugyanígy koncentrálva,csodálatos játékkal megszerezhetjük a harmadik trófeát. FORCA BARCA!

Raven1975 2015.05.31. 11:21:05

Gratulálok a csapatunknak, mert hazai pályán jól játszva megérdemelten húzták be a második trófeát. Jövő héten irány Berlin és meglesz a triplázás! Szép volt srácok és így tovább! Visca El Barca!

PECA 2015.05.31. 11:33:54

@Raven 1975: 3/2! Eddig hibátlan a csapat teljesítménye. Mennyi esélyt látsz arra, hogy tripláz a Barca? 60-40%?

Barcaa 2015.06.02. 22:16:09

@PECA: Durva..plusz ha esetleg Triplázunk, akkor utána még vár ránk csak ebben az évben 3 trófea, és megismételhetjük akár a 6 kupás évet :)) ( 1 csapatnak sem sikerült a 6 kupás év egyszer sem,nekünk meg már akár másodjára is összejöhet...:D)
süti beállítások módosítása