Egy culé naplója

Király-kupa: Folyt. köv. - FC Barcelona - Villarreal CF: 3-1

2015. február 12. - fehertamas

copadelreycover.pngA Spanyol Király-kupa elődöntőinek első játszmájában a Barcelona a Villarreallal találkozott a Camp Nouban. Ez a teljesítmény messze volt a Blaugrana legjobb találkozóitól, de így is elég ahhoz, hogy magabiztos győzelmet arasson a sárgák felett, ezzel lépéselőnybe kerülve. 

Hlebruár - a culék körében a naptári év kezdeti szakaszát nevezi ez a dicső elnevezés. Átlagosan január vége, február és március elejét foglalja magában, komoly jellegzetessége, hogy a Barça ilyenkor egy általános leolvadást él át, unalmas, eredménytelen játékkal, gól nélküli döntetlenekkel, fáradt, szakállas arcokkal és komoly pontveszteségekkel. A kevés pihenőidőszakkal járó meccsdömping miatt rendszerint három-négy kulcsjátékos lesérül, a csapat pedig egyértelmű hullámvölgybe kerül. A Hlebruár jelentkezett Rijkaardnál, Guardiolánál, Titonál és Tatánál is. Luis Enrique viszont szemlátomást magasról tesz rá.

Merthogy a felejthető játék ellenére a Barcelona zsinórban a 10. győzelmét aratta tegnap este a Villarreal ellen, emellett pedig magabiztos előnyt visz magával az elődöntő második felére. 

A 90 perc a mostanában fellelhető lobbanékony és lendületes, ám mégis magabiztos játékkal kezdődött, ám hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a mostani ellenfél nem azt a stílust képviseli, amit a baszkok. A Villarreal ugyanis a magas presszionálás helyett inkább kontrajátékot játszva ült be a térfelére, zsebkendőnyi helyeket hagyva a Barça játékosainak. Helyzetecskék adódtak az első félidőben bőven, de a hálót nem sikerült megzörgetni egészen a 41. percig, amikor Luis Suárez hibára késztette az egyik sárga védőt és bevágtatott a tizenhatoson belülre. Középen Messi érkezett és kapta, higgadtan bevágta a kapuba. Ez kicsit megzavarta az ellenfelet és több komoly ziccer is adódott a katalánok előtt, még a lefújást megelőzően, de nem tudtak élni velük. 

Nem úgy mint a Villarreal, akik nem okoztak túl nagy veszélyt a Barça kapujára. Az első félidőben is csak egyszer, ezt Ter Stegen bravúrral hárította. Sajnos a második félidő elején már nem volt ilyen éles, hiszen Manu Trigueros távoli lövésére nem tudott reagálni a német, jókora potyagólt kapott. Ez azonban nem zavarta a gránátvörös-kékeket, akik megint bemutatták az új stíluselemüket, a villámgyors reakciót. Egy perccel Stegen bakija után már Iniesta és Suárez játszott össze a tizenhatoson belül, melynek eredménye egy Iniesta gól volt. 

S ha már az új erősségeket emlegettem, a 64. percben még láthattunk ilyet, mégpedig akkor, amikor Gerard Piqué szögletrúgást követően fejjel szerzett gólt, ebben a szezonban már az ötödiket. A spanyol védő még egy szezonban sem szerzett ennyi gólt, ráadásul a szezonból sok még hátra van. A mérkőzést viszont lezárta a Barcelona, illetve növelhette volna még az előnyt, hiszen a 71. percben tizenegyeshez jutottak, Lionel Messi állhatott volna a pont mögé, de ő inkább Neymarnak adta a lehetőséget, valószínűleg arra volt tekintettel, hogy a brazil elég rossz napot fogott ki. Nem is fordult jobbra szegény Neymar szerencséje, hiszen kihagyta a büntetőt. Messi csak mosolygott, ahogyan a többiek is, hiszen tudták, valószínűleg ennyi is elég lesz a visszavágóban. 

FC Barcelona - Villarreal CF: 3-1 | Copa Del Rey, elődöntők, odavágó | Camp Nou stadion, február 11. 20:00 

gsz:. Messi 41' Trigueros 48' Iniesta 49' Piqué 64' Neymar 71' - kihagyott tizenegyes. ininii.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr337163085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása