Egy culé naplója

Aleix Vidal a Barcelona játékosa - mit kell tudnod az új igazolásról?

Szélvész gyors, bejátssza a jobb oldalt és rendkívül szorgalmas - ismerd meg Aleix Vidalt

2015. június 09. - fehertamas

big_1.pngAleix Vidal a tegnapi nap folyamán aláírta 2020-ig tartó szerződését a Barcelonával, így hivatalosan is a katalánok játékosa lett. A friss Európa Liga győztes jobbhátvéd a Sevillából érkezik 17 millió euróért, és a jobbhátvéd posztot tölti majd be akár marad Alves, akár nem. 

Augusztusban tölti 26. életévét, szélvész gyors, bejátssza a teljes jobb oldalt, és katalán származású. Ő Aleix Vidal Parreu. Kevesen tudják, de Vidal canterano, azaz megfordult a Barcelona utánpótlásbázisában, három évig futballozott a Masián. 

A csapattársa az a Jordi Alba, aki ma a felnőttcsapat első számú balhátvédje, és az egyik legjobb hasonlítási alap Aleix Vidal játékához. Olyannyira, hogy akár azt is mondhatnánk, Aleix egy jobblábas Alba. Ugyanolyan duracell nyuszi, le-fel rohangáló, támadásban nagyon erős szélső hátvéd, akire a Barcelonának szüksége van. 

Fontos jellemzői még a kemény munka és a szorgalom, ifikarrierje alatt számos klubnál volt, lépésről lépésre küzdve fel az útját a korosztályos csapatokon át. Felnőttkarrierjét az Espanyol B csapatában kezdte a spanyol negyedosztályban, 2009-ben csatlakozott a Gimnástichoz, amely akkor a harmadosztályban szerepelt. Onnan az Almeriához igazolt, amivel feljutott az első osztályba. A tavalyi szezon elején igazolt a le a Sevilla 3 millióért, miután a sportigazgató-zseni, Monchi látott benne valami különlegeset. Egyszóval az egész karrierjét ezidáig a szorgalmas lépegetés írja le legjobban, mely most kifizetődik, hiszen az út élete legnagyobb klubjához vezetett: a Barcelonához. 

10.JPGEgy álmom vált valóra, a lányom születését leszámítva ez a legfontosabb nap az életemben! - ezekkel a szavakkal kezdte a sajtótájékoztatóját, egyből letéve a névjegykártyáját. 

Aleix Vidal nem kifejezetten jobbhátvéd. Amikor az Almeriával megkezdte a szezont az első osztályban, támadó középpályás volt. A Sevillába való érkezésekor leginkább a jobb szélen játszott, néha még a bal szélen is bevetették. De a legjobb teljesítményt a szezon végén nyújtotta, amikor Unai Emery, a spanyol futball egyik legjobb edzője, kitalálta Vidalnak a jobbhátvéd szerepkört. Azóta villog, meccseket dönt el, nagy hatással van a meccsekre a játéka és konzisztens jó teljesítményt nyújt. Ekkor merült fel a neve a Barcánál komolyabban, Alves örököseként/helyetteseként, attól függ, marad-e vagy megy a brazil. 

A Sevilla legeredményesebb játékosa volt idén, gólpasszokat figyelembe véve, 11 assziszt áll a neve mellett. Jók a beadásai, elképesztően gyors. Jól veszi ki a részét a támadásból, de emellett védekezésben is jó. A szerelései pontosak, kiegészíti mindezt azzal, hogy egész meccs alatt fel-alá fut (rémlik valaki ilyen játékos a Barca keretéből?) és mindenhol ott van. 

Aleix négy hónapot fog kihagyni az átigazolási tilalom miatt, hiszen leigazolni lehet játékosokat a Barcának, regisztrálni nem lehet őt meccsekre. A sajtótájékoztatóján azonban kiemelte, hogy ő ezt cseppet sem bánja, ugyanis sokat kell tanulnia, és a kihagyást az adaptálódásra fogja felhasználni. 

Ehhez hozzátéve Alcaraz, egykori Almeria-beli edzőjének szavait, még jobban hangzik az egész dolog: "Hogyha Aleix nem játszhat januárig, akkor még a normálisnál is keményebben fog edzeni. Az edzők sírni fognak, ha meglátják mennyire keményen." 14.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr277527716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jason10 2015.06.09. 15:01:57

Nagyon jó kis írás, és remélem hogy sok kupával fog gazdagodni nálunk, és most hogy Alves is marad, nagyon jó lesz az a jobbszárny Alves és Vidalal, nagyon jó előérzeteim vannak már most a kövi szezonal... tavaly is valami hasonlót éreztem, és idén tripláztunk, reméljük most is bejön ez :D

PECA 2015.06.09. 16:19:58

@Waleba23.27.5: Remélem bejön az előérzeted. Jó csapat, jó edző a siker receptje. Sok sikeres szezont szeretnék még megélni. :D

Raven1975 2015.06.09. 16:20:58

Nagyon jó lett az írás! Szerintem megint megfogtuk az isten lábát, mert a Sevillából eddig minőségi játékosokat igazoltunk. Nagyon jól tudom, hogy Vidal katalán és saját nevelésű játékos és örülök neki, hogy aránylag olcsón leigazoltuk. Félelmetes lesz majd a jobboldalunk, mert Alves marad, nálam etalon a brazil jobbhátvéd és később amikor lejár a ban, akkor Vidal is játszhat. Sok sikert kívánok neki nálunk és megannyi trófeát ;)

Barcaa 2015.06.09. 17:13:03

Remek cikk, üdv köztünk Vidal (újra:D)

Ha bejön akkor tényleg megfogtuk az isten lábát vele, lehet 1 év múlva már 30+ felett járt volna az ára.:D

Durván megváltozott a JHV poszt megítélése, eddig úgy tűnt hogy kiürül és marad egy Montoya-Douglasunk, most meg már hogy Alves hosszabbított, így lesz egy nem gyenge Alves-Vidal párosunk, és lehet bőven rotálni is, ez a poszt remélhetőleg letudva:D

(Amúgy kis segítő off:
A középső kép felett 4 sorral egy kis elgépelés található:"igazolt a le a Sevilla 3 millióért,"
Persze nem nagy ügy, nem vagyok nyelvtannáci , és észre sem lehet venni, természetesen nem kritikának írom hanem segítségként:) )
süti beállítások módosítása