Egy culé naplója

Meglékelt tengeralattjáró - Villarreal CF - FC Barcelona: 0:1

2014. augusztus 31. - fehertamas

villarrealaway1.png

A spanyol bajnokság 2. fordulójában az FC Barcelona a Villarreal CF csapatával találkozott. A sárga tengeralattjárónak is becézett alakulat elleni meccs igazi próbatételnek ígérkezett Luis Enrique és gárdája számára, tekintve hogy a Villarreal a tavalyi szezon után az ideinek is nagy reményekkel kezd neki, Európa Ligás szereplés is vár rájuk. Izzasztó 90 perc után azonban mégis a Barca örülhetett, mert ugyan rendesen megdolgoztatták őket a hazaiak, a debütáló Sandro Ramirez 82. percben szerzett góljával beállította a végeredményt is. A tovább után bővebb értékelés!

Ha valaki azt gondolta a meccs előtt, hogy a Madrigal stadionban tett túra sétagalopp lesz, az nagyon rossz úton járt. A Villarreal CF a 2012-es kiesés megrázkódtatásait egyértelműen maga mögött hagyta, a tavalyi szezonban is láthattuk már, hogy a Sárga Tengeralattjáró lassan újra régi fényében pompáz. A 2013/2014-es idényben az újonnan felkerült csapat egészen a hatodik helyig küzdötte fel magát, mely EL-selejtezőt ért számukra. Sikeresen vették az akadályt, úgyhogy idén nemzetközi porondon is megmérettethetik magukat, s minden esélyük meg van a dobogós helyre.

Éppen ezért mondhatjuk a megújuló Lucho-csapat első komoly vizsgájának ezt a meccset. Sikeres vizsgájának, tegyük hozzá. Bár bőven látszik még, hogy a játékunk nem nyerte el végső formáját, még mindig fejlesztés alatt áll, azt hiszem joggal kijelenthetem, hogy amit eddig láttunk Enriquééktől, az meggyőző. Ugyan néhol fellelhetőek még az ötlettelen beadások, melyektől alighanem a legtöbb culé hátán feláll a szőr, érződik az új edző keze nyoma a csapaton. Biztató támadások, távoli bombák, hatékonyabb tiki taka. Sokkal veszélyesebbek a pontrúgások, a letámadás remekül funkcionál, észlelhető változás, hogy Busquets a labdavesztéseknél feljebb játszik a gyorsabb labdaszerzés érdekében. Jó irányba haladnak a dolgok, főleg ha azt a tényt is figyelembe vesszük, hogy a támadótriónk még közel sem komplett, az MSN-ből még csak az M, azaz Messi az, aki végigjátszotta a meccset. 

10660355_702428136479413_1478868833188304026_n.jpgPassztérkép: több mint 700 passz, 90 perc alatt.

Nagy lendülettel kezdett neki a csapat, de a kialakított helyzetek egyike sem akadt be a hálóba, bár Messi többször is közel járt, szabadrúgásból a jobb kapufát döngette. A Villarreal állta a sarat, rendkívül szervezetten védekeztek és a támadásaik is veszélyesek voltak. A Piqué - Mathieu védőpáros reszortja volt most ezeknek az elhárítása, negatívum, hogy Mathieu jó bemutatkozó meccsei ellenére most nem játszott túl jól. Időközben elmaradt egy Barca büntető, miután Pedro kapott rúgást az egyik lábára a 16-oson belül. Az első félidő gól nélkül záródott, a második játékrész is hasonló stílusban zajlott. A Villarreal közel járt a gólhoz a 70. perc környékén, Mathieu rossz passza után Tomás Pina kapufát lőtt, majd a lecsorgót is majdnem értékesíteni tudta egy támadó. Ezt látva belendültek a fiaink is, ebben Neymar és a felnőttcsapatban tétmeccsen debütáló Sandro Ramirez beállása is sokat segített. Neymar és Messi többször is próbálkozott sikertelenül, utóbbi távoli szabadrúgása ismételten majdnem gólt ért. Aztán a 82. percben, a Bolha varázsolt Neymar passzát követően, középre vágja a labdát az érkező Sandronak, aki bepöccintette a labdát, ezzel beállítva a végeredményt.

Küldetés teljesítve, 3 pont a Madrigalból. Nehéz meccsen ez az összeálló csapat győzni tudott, van okunk az örömre. A következő állomás a San Mamés, a következő - igen nehéz - teszt. Az Athletic Bilbao otthona nagyon nehéz talaj, még a mai csatánál is nehezebb, tavaly üres kézzel távozott onnan a csapat. Sok kérdésre fog választ adni majd az Enrique-csapat ottani szereplése.

Untitled-1_1.pngAz este két kulcsjátékosa: Sandro Ramirez és Lionel Messi

Mit gondoltok a Villarreal elleni győzelemről? Szerintetek is jó úton halad a csapat? Írjátok le a kommentekben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr156653643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása