Egy culé naplója

Előzetes: Sevilla FC - FC Barcelona

- Sikerül-e elhozni a négy pontot a vörösök erődből?

2015. április 11. - fehertamas

fichero3121.jpgA Spanyol bajnokság 31. fordulója következik, a Barcelonára pedig a bajnoki véghajrá egyik legfontosabb csatája vár. A BL-álmokat dédelgető Sevilla soha nem számít könnyű ellenfélnek, pláne nem a ravasz Unai Emery irányításával, de otthonukban a Ramon Sanchez Pizjuanban szinte verhetetlenek. Luis Enrique most mégsem egyezkedhet, a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény. 

Az az eredmény, ami jó lenne a Barcelona számára, legutoljára egy éve született a Sevilla stadionjában. Az utolsó alkalom, hogy sikerült bevenni a Pizjuant, az 2014. februárjában volt, akkor a Gerardo Martino-féle Barca volt képes erre. Akkor egy nem akármilyen, 1-4-es eredmény született, de azóta nem történt olyan, hogy valaki több gólt lőtt volna az otthoniaknál ezen a terepen. Azóta egyszer találkozott a Barcelona velük, a Camp Nouban, akkor meglepően könnyű 5-1-es győzelem született a katalánok javára

Unai Emery, az andalúziai kutya, még soha nem győzte le a Barcelonát, pedig 18 alkalommal próbálkozhatott. Ötször született döntetlen, mellette 13 vereség. Ennek ellenére nem szabad leírni a spanyol mestert, hiszen csapatai mindig megnehezítették a katalánok dolgát, kivétel nélkül. Most sem lesz ez másképp. Ami azonban reményeket szülhet, az éppen az a tény, amint Emery maga most erősített meg a napokban: a Lucho-csapat nagyon jó formában van. Hozzátette még azt a csekélységet is, hogy szerinte a mostani Barca nagyon közel áll a Pep-féle Barcához. 

A keretben Jordi Alba visszatérése az egyetlen komoly változás. Ez azt jelenti, hogy Luis Enrique a teljes csapattal dolgozhatott, és mindenkire számíthat, hisz nincsen eltiltás, sem sérülés, ami zavarná a munkát. Az edző elmondta tegnap a sajtótájékoztatón, hogy az előjelek biztatóak, hiszen nagyon jó edzéseket csináltak végig a héten, a kulcsjátékosok jó formában vannak. Ezt azonban a Sevilla is elmondhatja magáról, aki az utolsó öt meccsén kivétel nélkül nyerni tudott. 

Ha sikerülne bevenni az erődöt, egy nagy lépést tenne a katalán csapat a bajnoki cím irányába, illetve nem mellesleg tartaná a négy pontos előnyt. Emellett a mentális fölény is növekedne, amire most nagyon szükség van, tekintve hogy rengeteg fontos meccs következik. 

Fontos lesz még az is, hogy mindenki a toppon legyen, a védelemtől kezdve a támadósorig, hiszen a Sevilla remek csapattal rendelkezik. A beton szilárd védelem mellé egy hatékony támadósor társul, így a támadók koncentrációja mellett a védelemnek is figyelnie kell. Bravo előtt az Alves, Piqué, Mathieu, Alba/Adriano hátsó négyesre számítok. A középpályán már lehetnek változások, hiszen elképzelhető, hogy Luis Enrique a nagyobb kontroll érdekében újra a doble pivothoz nyúl, ahhoz a játékrendszerhez, amit a Valencia elleni idegenbeli meccsen is használatba vett. A Pizjuanhoz hasonló, forró talajú Mestallát éppen így sikerült bevenni, bár kellett hozzá Busquets utolsó perces gólja is. Ha belegondolunk nem lenne rossz ötlet, hiszen a valenciai meccshez hasonlóan így is magas ellenőrzés alatt lehetne tartani a játékot, és közben a jó formában lévő támadókra bízni a meccs eldöntését. Így a középpályán egy Mascherano, Busquets, Iniesta hármas alakulhatna a középpályán, majd később csatlakozna Rakitic vagy Xavi. 

Nagyon nehéz meccsre számítok, mely véleményem szerint nagy valószínűséggel két irányba mehet: brusztolós, egygólos meccs, vagy ki-ki stílusú, nyílt sisakos gólpárbaj. Akárhogyan is, a három pont nagyon fontos. 

KERET a Sevilla ellen: Bravo, Ter Stegen, Alves, Pique, Bartra, Mascherano, Mathieu, Adriano, Alba, Busquets, Rakitic, Xavi, Iniesta, Rafinha, Pedro, Messi, Suarez, Neymar. Kimaradt: Sergi Roberto, Montoya, Masip, Vermaelen. 

La Liga 31. forduló | Sevilla FC - FC Barcelona | Ramon Sanchez Pizjuan stadion | 2015. április 11. 20:001377165_965417943486888_3077640699078626361_n_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr337358750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2015.04.14. 19:41:08

OFF: Martín Montoya ma 24 éves! Isten éltesse a saját nevelésű szélső védőnket!
pbs.twimg.com/media/CCjMUX9W4AA_MEU.jpg:large
süti beállítások módosítása