Egy culé naplója

Ich bin ein Berliner! - FC Bayern München - FC Barcelona 3-2 (3-5)

Bajnokok Ligája döntőben a Barca!

2015. május 13. - fehertamas

clheader.pngKennedy után szabadon, immár a Barcelona is mondhatja, hiszen tegnap Münchenben bebiztosította a pozícióját a Bajnokok Ligája berlini fináléjában. Pep Guardiola együttese elszállt az odavágón, hátrányukat pedig képtelenek voltak ledolgozni otthonukban, még ha mindent meg is tettek érte. Blogunk összefoglalója a hajtás után.

Bár kikapott a Barcelona, ezt aligha rója fel neki bárki is, hisz a 3:2-es vereség is azt jelenti számukra, hogy ott vannak Berlinben, a legrangosabb klubtorna fináléjában. A Bayern München megpróbálta véghez vinni a lehetetlent, de az együttes, akik ellen most fel kellett állni, az nem a Porto volt, hanem maga a katalán óriás, akik a korai gól után egyből visszatámadtak, eloszlatva ezzel a reményeket. 

Gólról gólra: Az első 10 perc a bajorok forgatókönyve szerint alakult. Mehdi Benatia, aki a Barcelona célpontja is volt a nyári átigazolási időszakban, azt mondta a meccs előtt, hogy korán kell gólt szerezniük a meccsen - így is tett. A hetedik percben egy szöglet után tudta a kapuba juttatni a labdát. Több sem kellett a németeknek, a közönség torkuk szakadtából biztatta egyesületét, ők pedig nagyon nagy nyomást gyakoroltak a vendégekre. Ez volt számukra a meccs legfontosabb és legnehezebb szakasza, ha most összerogynak, a Bayern eléri a céljukat. De erre nem került sor, ugyanis a lehető legjobban kezelték a helyzetet, a bajorok nagy támadásai közepette egyszer csak megindult az MSN, Messitől Suárezhez, Suáreztől Neymarhoz, Neymartól a hálóba. Az idegenbeli gól újra csak redukálta a Bayern már így is kicsi esélyeit, de ez még nem volt elég a Barcának. Negyed óra múlva ugyanez a trió villant, ugyanezzel a kimenetellel, Neymar duplázni tudott, két idegenbeli góllal pedig egyenesen hangyányira zsugorodtak a müncheni remények. 

Innentől kezdve már akármit csinálhatott a Bayern, csupán a 6-2-es végkifejlet kedvezett volna nekik, ennyi gólt pedig az idei Barca 5-6 meccsen nem nagyon kap, nem hogy egy alatt. Suárez lehozását követően nem találta igazi önmagát a katalán alakulat, oda lett a kontroll, és hát adjuk meg a tiszteletet a Bayernnek; jobbak voltak mint a Barca, meg tudták fordítani a meccset. A becsületüket kivívták tehát, a továbbjutást azonban nem sikerült, Luis Enrique és a katalánok örülhettek, de ők nagyon. 

Értékelő: Ha mindenkit csupán az első félidő alapján értékelhetnék, akkor lennének itt nagyon magas pontszámok, de a pocsék második félidő után már nehezebb a dolgom. A legjobb így is Marc-André Ter Stegen (8), aki feltette a polip karokat magára és bár hármat kapott, így is túlragyogta honfitársát, a másik oldalon álló Neuert. Elképesztő mentéseivel több helyzetben is megmentette csapatát a szorult helyzetektől, sőt szerintem még az év védését is bemutatta. Jó volt, de a második félidőben eltűnt a két gólos Neymar (8) és a két gólpasszos Suárez (8), illetve a gólpassz értékű labdákat kiosztó Messi (7) is, mellettük kiemelhető Mascherano (7.5) és Busquets (7) is, a védelemben végzett munkájukért, előbbi 9, utóbbi 5 sikeres szerelést mutatott be, ezzel ők is megnehezítették a Bayern dolgát. 

 

Kár azért a második félidőért, de a két bekapott gól, illetve a vereség csupán a statisztikákat rontja, hiszen a csapat megmérkőzik a trófeáért június 6-án Berlinben. Addig azonban be kell biztosítani két másik kupát a La Ligát és a Copa Del Rey-t. Ez a maradék három lépés a tripláig. 

Bayern München - FC Barcelona: 3-2 (3-5) | Bajnokok Ligája elődöntők, visszavágó | Allianz Arena | 2015. május 12. 20:45

gsz:. Benatia (7.), Neymar (15; 29.) Lewandowski (59.) Müller (74.)2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr77455188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barcaa 2015.05.15. 19:54:38

Hihetetlen hogy újból BL döntőben vagyunk,2011 után!:))
Meglehet a 10 éven belüli negyedik Bajnokok Ligája győzelem, ami még eddig senkinek sem sikerült.

Én személy szerint örülök hogy a Juventus ellen játszunk, jól kiejtették a Madridot, nem szabad lenéznünk ellenük, mert bizony kemény menet lesz!:))

Nem csak BL győzelem, de úton vagyunk a Triplázás felé!
Amit ha jól tudom szintén 1 klub se tudott elérni 2-szer.

Raven1975 2015.05.16. 15:52:19

Két meccsen mondhatni lerendeztük a Bayernt, hazai pályán már eldőlt a továbbjutásunk, de idegenben kikaptunk, ami most belefért, mert így is döntősek vagyunk. Gratulálok a csapatunknak, mert nem akármilyen ellenfeleken át sikerült a berlini fináléba jutniuk. Visca El Barca!
süti beállítások módosítása