Egy culé naplója

Előzetes: RCD Espanyol - FC Barcelona

Derbi-nap a három pontért

2015. április 25. - fehertamas

elozetesheader.pngA La Liga 33. játéknapján az Espanyolhoz látogat a Barcelona. Igaz, nem kell sokat utazni, a három pont elnyerése azonban már koránt sem lesz ennyire egyszerű, hiszen a katalán derbik mindig különlegesek, de legalábbis általában nem egyszerűek. 

Megállás nélkül rohan a hajsza a három pontokért, aki a végén első akar lenni, mindenhol a legjobbat kell adnia. Most sincsen ez máshogy, az Espanyol otthonában ugyan meg kell izzadni az egységekért. A szomszédok jó formának örvendhetnek, hat meccs óta veretlenek, jelen pillanatban a 10. helyen állnak, de a Celta Vigo csupán gólkülönbséggel előzi őket, éppen ezért nagy szükségük lenne az esetleges pontszerzésre. 

Azt nem kell különösen részleteznem, a Barcelonának mekkora szüksége van a pontokra. Bár kedden még BL-meccset játszott a PSG-ellenLucho próbált is pihentetni kulcsjátékosokat a második félidőben, a fáradtság akkor is valós tényező, s csak remélhetjük, hogy kellően fókuszáltak tudnak lenni a játékosok a találkozóra. 

Luis Enrique a Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Sergio, Rafinha, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar, kezdőcsapatot választotta ki a derbire. A rotáció áldozata ezúttal Rakitic, a többiek számára azonban ma nincs pihenő, ami érthető, a meccs nehézségét tekintve. A horvát középpályás helyét Rafinha veszi át. Az ifjú brazil jó teljesítménye különösen fontos lesz, hiszen ha nem játszik jól, mint például a Celta Vigo elleni meccsen, akkor hosszú ideig nyugtalanító gólnélküliségben maradhat a Barca. 

Ha azonban sikerülne a pontszerzés, a nyomás az üldöző Real Madridra tevődne, akik Galíciába, a már emlegetett Celtához látogatnak, az pedig, hogy Lucho korábbi csapata elcsen 2-3 pontot, nem elképzelhetetlen gondolat. Abban az esetben négy pontos lehetne az űr a két csapat között, ez pedig tovább növeli a meccs fontosságát. 

RCD Espanyol - FC Barcelona | La Liga, 33. forduló | Estadi Cornellá | 2015. április 25. 16:00ere.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr397398108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása