Egy culé naplója

Előzetes: FC Barcelona - Getafe CF

A kőkemény meccssorozat után végre szusszanhat a Barca

2015. április 28. - fehertamas

elozets.pngA La Ligában hétközi fordulót tartanak, a Barca kedden játszhatja le a 34. meccsnapot. Szerencsére most egy nem túl veretes ellenféllel néz szembe, ez pedig lehetőséget biztosít a pihentetésre is. 

Miután a véghajrá megállás nélkül zakatol, s jövőhéten még a Bayern ellen is vívni kell, ebben az időszakban aranyat ér egy olyan meccs, mint a mai Getafe elleni, ahol éppen nem idegenben lép pályára egy nehéz ellenfél ellen a Barca, nem is rangadót játszik, vagy BL-meccset, hanem egy egyszerű kis csapatot fogad otthonában. Ráadásul most még törleszteni valója is van, hiszen a 2014 év végén megrendezett találkozón a madridiaknak sikerült otthon tartani két pontot, miután a katalánok nem tudták feltörni a buszukat. 

Luis Enrique előtt most is feladat áll, hiszen folytatnia kell a rotációt, kulcsjátékosokat kell pihentetnie, de vigyázva, nehogy túl sokat kockáztasson, s ráfázzon a végén. A kezdő, amit kijelölt a meccsre, a Bravo - Alves, Adriano, Bartra, Mathieu - Xavi, Busquets, Rafinha - Messi, Suárez, Neymar. Láthatóan leginkább a védelemnek ad pihenőt, Alves kivételével az egész hátsó négyest kicserélte. Piqué még a keretbe sem került be, de ez nem is probléma, ráfér most ez a szünet. Helyette Bartra kap lehetőséget, aki idén eddig még szinte mindig is élt Lucho bizalmával, remélhetőleg most is fog. Mathieu Mascheranot váltja, Alba pedig eltiltása miatt nem vehet részt a meccsen. A középpálya is tartalékos, Xavi osztogathatja a jobbnál jobb passzokat, középen Busquets, mellettük pedig Rafinha. Régen vártam már, hogy így álljon fel a középpálya, Rafinha most inkább Iniesta szerepkörében bizonyíthat, kevesebb védelmi feladattal. Elől az MSN, tőlük senki nem pihen. 

A cél, mint mindig, most is a három pont begyűjtése, s ezzel az elsőség bebiztosítása. Hacsak nem történik valami katasztrofális, akkor ez minden bizonnyal be is következik, megítélve a két csapat formájából, ezzel pedig újabb lépéssel az üldöző Real Madrid elé kerülhet a katalán gárda. 

FC Barcelona - Getafe CF | Spanyol bajnokság 34. forduló | Camp Nou stadion | 2015. április 28. 20:00piqsu.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr797404444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása