Egy culé naplója

Király-kupa: Kárpótlás-féleség - FC Barcelona x Elche CF - 5:0

2015. január 09. - fehertamas

cover_7.pngA spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében az Elche ellen szerepelt hét közben a Barcelona együttese. A vendégek csekély reményekkel érkeztek a Camp Nouba, és gyakorlatilag azt kapták amire számíthattak. A hazaiak sokgólos lélektanilag is fontos győzelmet arattak ebben a pályán kívüli feszültségekkel teli időszakban. 

Ha már a pályán kívül krízis van a Barcelonánál, csak egy dolgot kívánhat a szurkoló: ez ne mentődjön át a játékosokra is, hogy aztán a nehéz helyzetet a pályán is láthassák. Bár az Elche ellen nem nehéz parádézni, azért az jól látszott, hogy Messiék nem nagyon zavartatják magukat az elnökséget masszívan körülvevő vihar miatt. 

A Sociedad ellen minden bizonnyal komoly leckét tanulhatott Luis Enrique, ha még a bajnoki tabella alján csücsülő Elche ellen is egy egész kemény kezdőt tolt ki a pályára. A kapuban Ter Stegen kapott szerepet, sok dolga nem volt a németnek. A védősorban a megszokottak mellett (Alves, Piqué, Alba) játéklehetőséget kaphatott Bartra, akinek ugyan sok dolga nem volt, az ellenfél nem gyakran veszélyeztetett, amit kellett azt jól megoldotta. Igazán biztos pont a védelemben a fiatal védő, ha játszik. A középpályán Mascherano játszhatott most kedvenc pozíciójában, a pivotban, szokás szerint remekül. Jó volt látni, ahogyan minden egyes labdáért vetődik, hogy aztán szép kis passzaival pörgethesse a játékot a Kisfőnök. Mellette Rakitic kapott helyet, aki most szürke volt, de így is hozta az elvárhatót. Aki igazán tetszett nekem a középpályán, az Sergi Roberto, nem azért mert olyan tanárian játszott volna, de a tavalyi teljesítményéhez képest nagyot javult a fiatal srác játéka, ha így folytatja, akkor újra komolyabb szerepekhez juthat. A támadásban a csodatrió kapott szerepet, Messi, Suárez és Neymar is betaláltak, utóbbi kétszer. Luis is jól játszott, megszerezte negyedik gólját, végre egy olyan mozdulatsort bemutatva, ami már a régi énjét idézi, azt a könyörtelen és halálosan precíz Suárezt, akit a Liverpoolban láthattunk tavaly. Külön kitérnék még Messire is, aki a híresztelések ellenére nagy kedvvel játszott és a gólja után csókot küldött a Camp Nou közönségének, ami mindenképpen egy jelnek vehetünk; a Bolhának esze ágában sincs elmenni, attól, hogy Mourinhoék képeit nézegeti az Instagramon. 

kepkivagas_2.JPGHárman hátul, a szélső védők fent, szinte a középpályán. Luis Suárez középen - a játékosok átlagpozíciói a meccsen. 

Az első harminc percben a gyakran látható unalmas és álmos játékot csodálhattuk, sokaknak biztosan meg is fordult a fejében, hogy inkább aludni kellene a meccsnézés helyett. Szerencsére időben érkezett Neymar tiki taka gólja, ami már-már a régi időket idézte, olyan szép volt és megrajzolt. Ezután Suárez, mint már említettem, a szunnyadó gyilkos ösztön első jeleit villogtatta meg, majd egy kisebb csoda történt, befújtak egy tizenegyest a Barcelonának, ilyet nem gyakran láttunk a szezonban, annak ellenére, hogy szabálytalanság volt bőven ellenünk, a tizenhatoson belül. Messi magabiztosan belőtte, majd jöhetett az a bizonyos puszi. A második félidőben megint a bolha mutogatta magát, varázslatos passzt lőtt Jordi Albának, a teljes Elche védelem csak bámult a Ferrari pedig közben belőtte. Ezzel ő az a játékos, aki az idei szezonban eddig két góllal és két öngóllal büszkélkedhet. Az utolsó találatot Neymar jegyezte, aki egy mutatós távoli lövéssel sokkolt. 

Hát nem volt egy körömrágós, háromesélyes csata a tegnapi, az bizonyos. Az Elche nem egy veretes csapat, köze sincs az európai nagyokhoz, azt is tudjuk. De nagyon fontos volt, hogy tegnap a fiúk szórakoztattak. Gyönyörű passzjátékkal uralták a teret és az Elche busza nagyon hamar megadta magát. Kedvvel játszottak, egy ilyen viszontagságos idő ellenére is, ami nagyon lelkesítő tud lenni. Persze, mielőtt még mondanátok, hogy hétvégén Atleti, az lesz az igazi próba... tudom, tudom. De tegnap tényleg látszott az élvezet, a dinamika, ami a Sociedad ellen sehol nem volt. Ha nagyítóval kerestük volna, akkor sem találtuk volna meg és szerintem emiatt is buktuk azt a meccset. Ezen az estén láthattuk, hogy mégis tudnak így is játszani. A krízishelyzetre Manitával válaszoltak, akkor miért nem lehet így mindig? Talán Enrique végre megtalálja kezdőjét, az Elche elleni alkalmas lenne rá. Most az egyik legkeményebb spanyol csapat ellen játszanak a hétvégén, akik minden bizonnyal vért isznak a meccs előtt, a Real skalpját már hét közben begyűjtötték és most várva várják, hogy a Barcáét is megszerezhessék. Lehet, hogy sikerülni fog, de nem lennék culé, ha nem támogatnám a kedvenc csapatomat, ebben a helyzetben is.

FC Barcelona - Elche CF 5:0 | Camp Nou | Copa Del Rey nyolcaddöntő, odavágó | Január 8. 22:00

gsz:. Neymar 35' 59' Suárez 40' Messi 45+1' Alba 56'10409640_997151680313514_7454731538976063545_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr447055707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2015.01.09. 15:57:17

Röviden és tömören a kupameccsünkről, Ter Stegen kiválóan helytállt, fázott a posztján, mert az egész meccsen szinte semmi dolga sem volt, Piqué y Bartra kettős hát nem tudom mit mondjak, mert inkább támadtak, mint védekeztek, átcsaptak munkanélkülibe, Jordi Alba felszántotta a balszélt és meglőtte a gólját, természetesen a gólpasszt Messi adta, Dani Alves jól játszott a jobbszélen és a ballal megeresztett bombája ha beakad, akkor arra azt mondjuk, hogy a hónap gólja, Mascherano ismét bizonyította, hogy világklasszis teljesítményre képes az eredeti posztján, mert szabályosan szerelt, ütközött és osztogatta a forintos labdákat a társaknak, sokan azt mondták a nyáron, hogy most kell eladni, mert még jó pénzt kaphatunk érte, de én erre azt mondtam, hogy nem, mert az argentín pitbull a legmobilisabb játékosunk és örülök neki, hogy hosszabbítottak vele, mert mind a védelmünkben, mind a középpályán bevethető és egyre kevesebb hibaszázalékkal játszik, Sergi Roberto meglepően jól tolta, írjunk fel a neve mellé egy negyed gólpasszt, Ivan Rakitic szenvedett, sajnos a támadásépítésekből nem tudta kivenni a részét, pontatlanul is játszott, viszont nagy munkabírású játékos és sokszor visszalépett védekezni és labdát szerezni, a Messi, Suárez, Neymar hármas a támadósorunkban fantasztikusan játszottak, a brazil duplázott, de kettő ziccert kihagyott, az uruguayi támadónk remekül lát a pályán és ő is meglőtte a saját gólját, az argentin zsenink pedig csak büntetőből talált be, de tanárian osztogatja a labdákat, kezd összeállni a tridente! Viccet félretéve ez egy olyan meccs volt, amit hazai pályán kötelező volt behúzni és messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, mert az Elche valahol hátul vitézkedik a spanyol tabellán, de mint Barca drukker, örülök a győzelmünknek. Ez a párharc már eldőlt és van egy olyan érzésem, hogy a király kupában az Atlétícó lesz a következő ellenfelünk, ahogy a hétvégi fordulóban is és kezdhetünk aggódni. Na mind1, lesz ami lesz a Barcelona már örök szerelem. Köszönöm a posztot és megint frankó lett a cikk! ;) Visca El Barca!
süti beállítások módosítása