Egy culé naplója

Laza hatos - FC Barcelona x Getafe CF: 6-0

Messi góllal kezdődött, Messi góllal is fejeződött be, de közötte gólfesztivált tartott a Barca

2015. április 28. - fehertamas

head.pngA La Liga 34. fordulóban a Getafe együttesét fogadta a Barca. A madridi kis csapat nagy reményekkel nem érkezett, talán a katalánok kifognak egy rossz napot, s ők csenhetnek pár pontot. Nem igazán jött be a számításuk, a bombaformában lévő Barca átgázolt rajtuk. 

Kipipálta a hétközi fordulót a Barcelona, de nem akárhogyan. Olyan gólfesztivált rendezett a Getafe ellenfeleként, hogy öröm volt nézni. Ami pedig a legszebb az egészben, mindezt tartalékosan, ráadásul nem is a legjobb játékát bemutatva. De azok a gyönyörű gólok! Egyik szebb mint a másik, igazi gólszépségverseny. Éppen ezért, nem is húznám tovább az időt, nézzük meg őket! 

Gólról gólra: Az első találat a mérkőzés nyolcadik percében született és bár tizenegyesből, így is emlékezetes maradt, hiszen a büntetőt elvégző Messi gyönyörűen, panenkázva oldotta meg a szituációt. Érdekesség, hogy ez volt az apró argentin első panenka-büntetője. Ezen a ponton jelezte a Barcelona, hogy itt még nem állna meg, tovább hajtott, egészen a 25. percig, ekkor ismét Messi volt a főszereplő, csodálatos gólpasszt adott Luis Suáreznek, rárajzolta a labdát a lábára, az uruguayi pedig egy félollós megoldást választott. Ekkor elindulhatott valami, mert a Barcások hirtelen god modeba léptek, és gyors egymásutánban még bevágtak kettő fantasztikus gólt. Először Neymar vállalta magára e becses feladatot, Suárez szerezte meg a labdát a tizenhatoson belül, átadta a brazilnak, aki betáncolta magát a kapu elé, és halálos pontossággal gurított a jobb alsóba. Ez után, csupán három perccel később, Xavi gondolt egyet a tizenhatoson kívül, suhintott egyet, a a labda pedig gyönyörű ívvel a kapu bal sarkában landolt. A félidő utolsó találatát Suárez szerezte, egy tetszetős Xavi gólpasszból. Az uruguayi lemásolta a Maestrot, ha úgy tetszik, hiszen hasonló szögből próbálkozott meg ő is a góllövéssel, be is akadt a bombája.

Az első félidőben eldöntött Barca meccseken már megszokhattuk, hogy lustizós lesz a második 45 perc, de most Messi tett kivételt. Mivel látta, hogy Suárez belőtte a második gólját, gondolta, ő miért ne tenné ugyanezt, berobogott a tizenhatoson belülre és megeresztett egy frenetikus csavarást. A meccs utolsó gólja volt ez, annak ellenére, hogy továbbra is voltak kisebb-nagyobb lehetőségek. A Barca pihengetősen lehozta az utolsó fél órát. De ha már szépségversenynek neveztem a mai gólzáport, akkor úgy illik, hogy győztest is válasszak. A kedvencem tehát a mai meccsen a második találat, mert a meccs két hőse hozta össze, s látványra sem volt utolsó. 

Értékelő: Az MSN nagy napja volt ez (is), mindhárman betaláltak és nem mellesleg a Barcelona történetének legeredményesebb triója lettek, a 102 góllal egy szezonban. Mindhárman (9)-es értékelést kapnak. Melléjük kell még tennem Xavit (9), aki nem mutatja a kifáradást jeleit, még mindig zseniális, gólt szerzett, gólpasszt adott, és játéka fantasztikus volt. Nagy meccse volt a két lehetőséghez jutó fiatalnak is, Rafinha (8.5) és Bartra (8.5) is a csapat legjobbjai közé tartoztak. Előbbi nagyot alkotott a középpályán, utóbbi a védelem vezérévé vált. További értékelések: Adriano (7.5), Alves (7.5), Mathieu (7.5), Busquets (7.5), Bravo (7.5) - mint látjátok, a csapat egyetlen tagja sem teljesített igazán rosszul, a gyönyörű gólok mellett ez tette még ezt a meccset olyan széppé. 

Ezzel már csak négy meccsre van a bajnoki győzelem, a hétvégén a Córdoba fogadja a Barcelonát, mely nem lesz könnyű, de ha ezt a formát tartja a katalán csapat, nem lesz sok kérdés ott sem. 

FC Barcelona - Getafe CF: 6-0 | Spanyol bajnokság 34. forduló | Camp Nou stadion | 2015. április 28. 20:00

gsz:. Messi (8', 56') Suárez (25' 40') Neymar (28') Xavi (30')c.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr827407622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása