Egy culé naplója

Előzetes: RC Celta de Vigo - FC Barcelona

- Locsolkodás Galíciában

2015. április 04. - fehertamas

1477607_952989618063054_6054823516481585271_n.jpgA bajnokság utolsó 10 fordulóját megkezdve az első állomás a Balaídos stadion a Barcelona számára. Galícia általánosan nehéz terep a katalánoknak, most pedig még inkább, hiszen nem elég, hogy a Celta idén otthon is legyőzte őket, még a válogatott szünet okozta fáradtsággal is meg kell küzdeniük. A nyomás rajtuk, hiszen innentől minden botlásnak komoly ára van. 

Luis Enrique tavaly ilyenkor még ebben a stadionban várhatta a következő bajnokit. Az idény elején kinevezett trénerrel azóta nagyot fordult a világ, többször is, tekintve hogy mióta a Barcelona kispadján ül emelték már piedesztálra és fenyegette a kirúgás veszélye is. A szerdai posztban elolvashatjátok, mit is jelentett Lucho a Celta számára, most azonban a Barcelonánál kell teljesítenie, hiszen a csapat a bajnokság véghajrájába ért, a szezon legfontosabb szakaszához. 

A Celta elleni meccsel kezdődik az áprilisi dömping, mely 8 meccset is magában foglal majd, BL és bajnoki meccsekkel. A fókusz azonban a galíciai egyesületen van, akik jelenleg pont a táblázat közepén foglalnak helyet. Miután a tavalyi szezonban hatalmas meglepetésre a kilencedik helyen végeztek, idén valami hasonló lebeg a szemük előtt. Ehhez azonban nekik is fel kell kötni a gatyát a bajnokság utolsó periódusára, jobban kell akarniuk, mint utóbbi öt meccsükön, amiből csak kettőt tudtak megnyerni, mellette mérlegük két vereség és egy döntetlen. Még hazai pályán sem nagyon jöttek össze nekik a dolgok, hiszen legutóbb az Athletic Bilbao verte meg őket, azelőtt pedig az Elche tudott egy ikszet elérni. Nyerni azonban legutóbb éppen az Atletico Madrid skalpját gyűjtötték be a Balaídosban, nem is akárhogyan, remek játékkal. Ez pedig megmutatja, hogy azért illik rájuk odafigyelni. 

A Barcelona úgy ahogy átvészelte a válogatott szünetet. Egyedül Jordi Alba szenvedett el kisebb sérülést, ő nem is lesz bevethető a Celta ellen, viszont azután már valószínűleg igen. Emellett Messi neve mellett volt hosszabb ideig kérdőjel, hiszen az argentin válogatotthoz ugyan elutazott, de nem játszott, mert fájdalmat érzett a lábában a Manchester City meccs óta. Barcelonába érkezése óta azonban jól van, sőt normálisan végigedzett két edzést, tehát elérhető a vasárnapi mérkőzésre. Hiányozni fog azonban argentin honfitársa Masherano, akinek a Real Madrid ellen kigyűlt az öt sárga lapja. Helyét a visszatérő Busquets fogja betölteni.

Jó formának örvendhet a Barca, hetedik mérkőzését nyerte a Real ellen zsinórban, ám a válogatott szünet általában minden évben megviseli a csapatot. Ezért lenne nagyon fontos a Celta legyűrése, mely valószínűleg nehéz feladat lesz, de ha sikerül, akkor vissza tudná nyerni a formáját, főleg úgy, hogy szerdán az Almeria ellen akár még pihentethet is embereket Luis Enrique. 

Az összeállítás vélhetően a következő lesz: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Adriano - Busquets, Rakitic, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar. Nagy szerep hárul a visszatérő Busquetsre, valószínűleg fontos lesz megszűrni a védekezésre berendezkedő Celta Vigo kontráit, illetve mint mindig, most is nagyon lényeges lesz a busz feltörése. Tanulni kell az Atleti hibájából, kontrollálni a meccset és a végén behúzni a fontos pontokat. Tíz állomásból pedig ki lehet húzni egyet. 

KERET a Celta Vigo ellen: Bravo, Ter Stegen, Alves, Montoya, Pique, Bartra, Mathieu, Adriano, Busquets, Rakitic, Xavi, Sergi Roberto, Iniesta, Rafinha, Pedro, Messi, Suarez, Neymar.

La Liga, 29. forduló | RC Celta de Vigo - FC Barcelona | Balaídos stadion | 2015. április 5. 21:00

10906444_997154466979902_8196993184136105597_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://culenaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr247338710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2015.04.05. 10:54:27

A Balaidos nehéz terep, de nekünk akár szépen, akár csúnyán, de nyernünk kell. Ettől kezdve észnél kell lennünk, mert a sorsunk a kezünkben van. Természetesen a bajnokságot nem most kell megnyerni, de az előnyünket, ami jelenleg 4 pont, nem szabad eltékozolni. Remélem este nem lesz gond, mert a válogatott meccsek után nagyon szét van csúszva a csapat. Bízom a csapatban és hozzuk el a nagyon fontos három pontot idegenből! ;) Visca El Barca!
süti beállítások módosítása